اورولوژی چیست و اورولوژیست کیست؟
اورولوژی و اورولوژیست
اورولوژی و اورولوژیست – اورولوژی علمی است که به تشخیص و درمان بیماری های سیستم ادراری تناسلی می پردازد. و اورولوژیست فردی است که با دانش خود به درمان بیماری های دستگاه ادرار و اندام های تناسلی مردان و زنان می پردازد. این دسته از پزشکان می توانند بیماری های مختلفی که مربوط به دستگاه های ادراری مانند کلیه ها، غدد فوق کلیه، مثانه، مشکلات مجاری ادرار، اندام تولید مثل مردان مانند اپیدیم، کیسه منی و بیضه ها هستند را درمان کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر به زمینه کاری پزشکان متخصص اورولوژ بپردازیم.
اورولوژی چیست؟
اورولوژی یک دانش پزشکی است که در آن، بیماری های دستگاه ادراری زنان و مردان، تشخیص داده شده و درمان می شود. این علم همچنین به هر چیزی که شامل دستگاه تولید مثل در مردان باشد می پردازد و بیماری های آن را درمان می کند.
همچنین در تعریف دیگر می توان گفت اورولوژی بخشی از مراقبت های بهداشتی است که با دستگاه ادراری زن و مرد (شامل بخش های مختلفی اعم از کلیه ها، مثانه و مجرای ادرار) سروکار دارد. همچنین با اندام های مردانه ای که قادر به تولید نوزاد هستند (از جمله آلت تناسلی، بیضه ها و پروستات و …) سروکار دارد. از آنجا که مشکلات سلامتی در این اعضای بدن ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، سلامت اورولوژی مهم است.
شاخه های مختلف اورولوژی
اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی نیز شناخته می شود. علاوه بر مهارت جراحی، یک متخصص اورولوژی باید دانش طب داخلی، امراض اطفال، زنان و سایر بخش های مراقبت های بهداشتی داشته باشد. این به این دلیل است که متخصص ارولوژی با طیف گسترده ای از مشکلات بالینی روبرو می شود. دامنه علم اورولوژی بزرگ است و انجمن اورولوژی آمریکا آن را به هفت قسمت فوق تخصصی تقسیم بندی نموده است:
- اورولوژی کودکان (اورولوژی کودکان)
- سرطان شناسی اورولوژی (سرطان های اورولوژیک)
- پیوند کلیه (کلیه)
- ناباروری مردانه
- Calculi یا سنگ گری (سنگهای مجاری ادراری)
- اورولوژی زن
- عصب شناسی (کنترل سیستم عصبی اندام های دستگاه ادراری تناسلی)
اورولوژیست کیست؟
متخصص اورولوژی که با نام اورولوژیست نیز شناخته می شود، به عنوان یک پزشک شناخته می شود که متخصص در بیماری های دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل مردان می باشد.
پس از تشخیص مشکلات دستگاه ادراری، پزشکان این بیماران را به متخصص اورولوژی ارجاع می دهند که این متخصص می تواند در حوزه درمان بیماری های میزنای، کلیه ها، مجاری ادراری، مثانه ها، غدد فوق کلیوی درمان را انجام دهد. اورولوژیست ها در مردان می توانند بیماری های خاص این افراد از جمله بیماری های آلت تناسلی، پروستات، کیسه منی، اپیدیدیم، پروستات و بیضه را درمان می کنند.
در بعضی موارد این افراد ممکن است عمل جراحی انجام دهند. به عنوان مثال، آنها ممکن است سرطان را از بین ببرند یا انسداد مجاری ادراری را باز کنند. اورولوژیست ها در اماکن مختلفی از جمله بیمارستان ها، کلینیک های خصوصی و مراکز ارولوژی کار می کنند.
بیماری های قابل درمان توسط اورولوژیست
اورولوژیست ها طیف گسترده ای از بیماری های مربوط به سیستم ادراری را با فراگیری این دانش مورد درمان قرار می دهند. همانطور که گفتیم، اورولوژیست ها می توانند بیماران خود را در سه دسته مردان، زنان و کودکان تقسیم بندی کنند. با توجه به این مورد، باید گفت این متخصصان می توانند بیماری ها و مشکلات زیر در مردان را درمان کنند:
- بیماری های کلیوی
- سنگ کلیه
- سرطان قسمت های مختلف دستگاه ادراری که می توان شامل بیضه ها، غدد فوق کلیوی، غده پروستات، کلیه ها، آلت تناسلی مرد
- ناباروری
- عفونت ها در قسمت های مختلف دستگاه ادراری که به صورت مخفف UTI شناخته می شود
- واریکوسل یا بزرگ شدن رگ های بیضه
- سندرم درد مثانه
- بزرگ شدن غده پروستات
- اختلالاتی در نعوظ
- پروستاتیت
همچنین مشکلاتی که در زنان قابل درمان هستند، عبارتند از:
- سنگ کلیه
- عفونت ها در دستگاه های مختلف ادراری
- سندرم درد مثانه
- بی اختیاری ادرار
- افتادگی مثانه
- سرطان های قسمت های مختلف غدد کلیوی، مثانه و کلیه ها
- مشکل بیش فعال بودن مثانه
مشکلات قابل درمان در کودکان عبارتند از شب ادراری که می تواند در کودکان متداول باشد، بیضه های رشد نیافته و مشکلات مربوط به دستگاه ادراری.